Ωδή στην AlfaΣαν ιδιοκτήτης Alfa έχω να πω το εξής, νισάφι πια με τους χαρακτηρισμούς "Συναίσθημα", "Καρδιά" και "Πάθος".
Όχι κύριοι, αυτοί είναι τεμπέλικοι χαρακτηρισμοί, έχει χαθεί εντελώς το νόημα. Οι Άλφα Ρομέο, όπως και άλλα καλά αυτοκίνητα, είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των χαρακτηριστικών τους.

Από την πλευρά του μη άσχετου οδηγού απλά δουλεύει! Συμπεριφορά, ακρίβεια, εργονομία, απόκριση γκαζιού, αίσθηση πέδης, συμπεριφορά συμπλέκτη... όλα συνδυάζονται για να χαρίσουν οδηγική απόλαυση. Δε παίζει ρόλο εάν κάποιο από τα χαρακτηριστικά δεν αγγίζει την τελειότητα, το ζητούμενο είναι ΟΛΑ τα αναφερόμενα να δουλεύουν πάνω από ένα όριο.

Όλες οι άλφα έχουν ουδέτερο τιμόνι, μπορείς να το ζορίσεις και αυτό να σου δώσει και την ίδια στιγμή προσφέρουν σταθερότητα, ακρίβεια, υψηλή πρόσφυση και απόκριση

Αυτός είναι ένας πολύ δύσκολος συνδυασμός να επιτευχθεί για οποιονδήποτε κατασκευαστή, σίγουρα υπάρχουν άλλες μάρκες που δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένες πιο δυναμικές πτυχές ενός αυτοκινήτου αλλά μη σας διαφεύγει ότι αυτή η "προσέγγιση συμβιβασμού" δεν επηρεάζει τον οδηγό και την σχέση που χτίζει με το όχημα.

Οι Άλφα απλά αποδίδουν, είτε βολτάρεις, είτε πας στη δουλειά, είτε το σανιδώνεις. Σε καλομαθαίνουν δίχως να σε κακομαθαίνουν, Σε σώζουν σε κάποιες ζόρικες στιγμές και σε ανταμείβουν όταν τις οδηγάς σωστά. Σου ψιθυρίζουν να πας πιο γρήγορα αλλά δε στο απαιτούν και σε κρατάνε μέσα στα όρια.

Αυτά γα μένα είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά, μιας υψηλότερης αυτοκινητιστικής κουλτούρας, από μια αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει αυτοκίνητα με απίστευτη συνέργεια  για συνειδητοποιημένους οδηγούς.

Καλή Χρονιά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χρονικό της γνωριμίας των πεθερικών. [ΓΑΜΟΣ]

Random Game Glitches